Starta en studiecirkel

Att starta en studiecirkel är en rolig och effektiv studieform, där du och minst två andra studerar ett ämne eller fördjupar er i ett gemensamt intresse. Tillsammans väljer ni studiematerial, vad ni ska fördjupa er i och vad ni ska göra mellan träffarna. Ungdom Mot Rasism publicerar varje år olika typer av material, och det är allt från kampanj-, information- och utbildningsmaterial och vi har flertal böcker som fungerar bra som material i en studiecirkel.

Vi har nyligen skrivit en handledning till vår E-bok ”Röster mot Rasism: berättelser om motstånd och vardagsrasism” så att du lättare kan använda e-boken i en studiecirkel. Mer om vad som kommer tas upp i studiecirkeln kan du läsa nedan.

Röster Mot Rasism: berättelser om motstånd och vardagsrasism 

e-bok-223x300I studiecirkeln kommer ni att få möjligheten att fördjupa er i vardagsrasism, hur rasism påverkar individer och i förlängningen hela samhället. Hur människor gör motstånd och hur det antirasistiska engagemanget tar sig olika uttryck.

Det främsta materialet till studiecirkeln är e-boken: Röster Mot Rasism: berättelser om motstånd och vardagsrasism (ladda ner här). E-boken är inte skriven av någon utan är en samling av video-berättelser som är berättade av människor som har uppmärksammat orättvisor i vår värld, och bestämt sig för att arbeta för en bättre värld. E-boken är ett resultat av Ungdom Mot Rasism kampanj ”Röster Mot Rasism, som samlade antirasistiska ställningstagande i form av personliga berättelser, men också i form av musik och poesi. Individerna som deltog i kampanjen kom ut som antirasister, och berättade hur de bevittnat/erfarit rasism och vad antirasism betyder för dem.

Syftet med e-boken och studiecirkeln är inte att ge några svar, utan att väcka intresset för och ge nya perspektiv på rasismen och antirasismen. Vi hoppas att berättelserna i e-boken kommer fungera som underlag för vidare diskussioner, reflektioner samt aktivism mot rasism och för mångfald och demokrati.

Om du vill starta upp denna studiecirkel kontakta Lokalgruppsombudet på medlem@umr.se. så kommer en hjälpa dig att komma igång.

 


Back to Top ↑