Kom ut som antirasist!

Under våren och sommaren 2012 hade Ungdom Mot Rasism kampanjen Röster Mot Rasism. Syftet med den var att samla berättelser om vardagsrasism, och att bredda bilden av det antirasistiska motståndet som bedrivs överallt i Sverige.

Spela in en video på 1-5 minuter där du berättar på vilket sätt du har sett eller upplevt rasism, och vad den antirasistiska kampen betyder för dig. Skicka filmen till kansli@umr.nu.

Röster Mot Rasism resulterade i över hundra ställningstaganden, där vanliga och ovanliga människors ställde sig framför kameran och gjorde sin röst mot rasism. Några av dessa röster finns sammanställda i boken Röster Mot Rasism – Berättelser om motstånd och vardagsrasism, som du hittar här!

Nu har Ungdom Mot Rasism ett nytt mål: tusentals och åter tusentals röster, som på olika sätt skildrar att rasismen är ett verkligt strukturellt problem som påverkar allas vår vardag, direkt eller indirekt. En kör av röster som vet att rasismen går att bekämpa, och visar på hur detta är möjligt. Vår ambition är att om fem år överlämna denna stora videosamling till framtidens makthavare, och insistera på förändring!

Så kom ut som antirasist du också! Det tar inte många minuter av din tid, samtidigt som du gör ett mycket viktigt påverkansarbete.

Det är också superenkelt! Spela in en video på 1-5 minuter där du berättar på vilket sätt du har sett eller upplevt rasism, och vad den antirasistiska kampen betyder för dig. Vad gör du för att få till stånd en värld fri från rasism, och varför? Du kan vara personlig, kreativ, poetisk, musikalisk, filosofisk eller helt utflippad! Skicka sedan filmen till ana@umr.se. Om det är en stor fil kan du använda sprend.com.
Du kan också berätta din historia skriftligt. Texten skickas till michaela@umr.se och läggs upp på bloggen dinahistorier.blogg.se.

Genom att komma ut som antirasist visar du att du, ja just Du, står upp för alla människors lika värde och rättigheter.


Back to Top ↑