Nationellt bli funkis

Published on januari 11th, 2016 | by Helen

0

Ungdom Mot Rasism söker verksamhetschef

Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Vi organiserar ca 3000 ungdomar för ett antirasistiskt samhälle som präglas av Ungdom Mot Rasisms devis – Alla Olika Alla Lika.

Om tjänsten
Som verksamhetschef för Ungdom Mot Rasism är du som högste tjänsteperson ytterst ansvarig för kansliet och våra ca 10 anställda. Du är direkt underställd styrelsen och ansvarar för genomförande och till viss del utveckling av organisationens verksamhet. Du har delegerat arbetsgivaransvar och är ett stöd och en drivande kraft i det operativa arbetet i organisationen. Då Ungdom Mot Rasism har anställda på flera orter i Sverige ingår en del resor i tjänsten. Inom ramen för arbetsgivaransvar medföljer personalvård, utveckling för personalen och att vara ett stöd i deras dagliga arbete. Du har även tillsammans med organisationens styrelse ett viktigt ansvar för organisationens ekonomi, att säkerställa en god ekonomisk ställning för organisationen, samt att arbeta med, säkerställa och utveckla organisationens finansiering. Tjänsten innefattar även en del annan administration såsom hantering av inkommande post och mailkorrespondens. Vi förväntar oss också att du som verksamhetschef är ett stöd för styrelsen i deras arbete och ansvarar för vissa strategiska processer som rör till exempel projektutveckling eller ekonomi.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett starkt engagemang för våra frågor och står bakom den antirasistiska värdegrund som Ungdom Mot Rasisms verksamhet vilar på. Du är en erfaren ledare som vill ansvara för att förvalta och utveckla Ungdom Mot Rasism. Du har visioner och ser både organisationens förmåga till utveckling. Du är strukturerad med förmåga att prioritera och har inget emot administrativt arbete. Du är initiativrik, självgående, driven och har ett sinne för att se både detaljer och helheten.

Vi vill att du:
- Har erfarenhet av att arbetsleda andra
- Är van att arbeta med mål och måluppfyllelse
- Har ekonomiska kunskaper om budgetering, ekonomistyrning och finansiering
- Har erfarenhet från en ungdomsorganisation eller annan idéburen organisation

Det är meriterande om du:
- Har relevant akademisk utbildning
- Har erfarenhet av att arbeta med personalfrågor och är kunnig inom arbetsrätt
- Har arbetat med projektfinansierad verksamhet tidigare
- Är en person med egna upplevelser av rasism
Eftersom vi är en ungdomsorganisation ser vi gärna unga sökande.

Anställning: Tjänsten är ett vikariat på heltid som sträcker sig till och med 18 juni 2017 med chans till förlängning. Kvälls- och helgarbete förekommer, samt en del resor. Anställningen är placerad i Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan: Ansökan som innehåller CV och personligt brev skickas senast den 21 januari via e-post till info@umr.se. Skicka gärna din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Ange referens: UMR Verksamhetschef.

Kontaktperson: Vice Ordförande Nazanin Asaid nazanin@umr.se eller 0760-78 44 98.
Fackligt ombud: Helen Brandt som nås på medlem@umr.se eller 0706 -17 05 33.

 


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑


  • Instagram: