Nationellt bli funkis

Published on juni 24th, 2015 | by Helen

0

Bli funktionär

Vi behöver personer som kan göra utbildningshelgen till den bästa någonsin.
Den 20-22 november är det dags för UMR:s utbildningshelg. Utbildningshelgen är ett nationellt arrangemang där ungefär 100 antirasister träffas för att gå på utbildningar, nätverka, och ha kul. I år kommer utbildningshelgen vara i Stockholm.

Att arbeta som funktionär är både roligt och givande. Du kommer att möta massor av nya människor och du får chansen att uppleva utbildningshelgen på ett annorlunda sätt. Att vara funktionär kommer ge dig många goda minnen, nya vänner och möjligheter att lära dig en rad nya saker och erfarenheter för livet.

Som funktionär kommer du arbeta under utbildningshelgen. Du behöver ställa in dig på att få jobba en hel del, men du får en superbra erfarenhet där du får se hur ett arrangemang för ca 100 deltagare går till.

Uppdraget är helt ideellt, men självklart står vi för resor, mat och boende under utbildningshelgen. Med största sannolikhet kommer du sova på skolan tillsammans med andra deltagare. Funktionärer kommer ha egen sovsal. Du behöver inte bo i Stockholm för att vara funktionär.

Som funktionär får du:
- ett intyg som beskriver ditt engagemang och arbete
- lära känna andra medlemmar
- erfarenhet av att arbeta under ett stort arrangemang

Har du några frågor eller funderingar är det bara att kontakta Lokalgruppsombudet Helen på medlem@umr.se.

Uppdraget kommer pågå från början av oktober till slutet av november. Till funkisgruppen finns det funkisledare som stödjer gruppen innan, under och efter arrangemanget.

Innan arrangemanget kommer funkisledarna ta kontakt med funkisgruppen för information, gemenskap och pepp inför utbildningshelgen. Du kommer behöva läsa igenom en del dokument, t.ex regler för helgen, information vid brand och säkerhetsrutiner.
Tid: ca 30 minuter/vecka.

Under arrangemanget kommer du jobba ganska mycket och följa ditt schema med arbetsuppgifter. Tid: fredag-söndag.

Efter arrangemanget kommer du och alla funktionärer vara delaktiga i utvärdering av utbildningshelgen. Tid: 1 timme.

 Som funktionär kommer du bland annat:

- välkomna medlemmar under fredagen,
- hjälpa deltagare hitta till och från platsen vi är på,
- bemanna vår informationsdisk,
- hjälpa utbildare/föreläsare,
- ta fram mat (frukost, lunch och middag),
- frakta saker med bil,
- nattvakt,
- fixa fika (koka kaffe och te),
- svara på frågor från deltagare

Du anmäler dig i ett formulär som du hittar här: JAG VILL BLI FUNKTIONÄR! 

Sista ansökningsdag: 30 september.

 

Tags:


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑


  • Instagram: