Debatt under demon

Published on december 5th, 2014 | by Isabella Andersson

0

Låt inte SD få makt över riksdagen

Vi laddar om inför 22 mars
och vi gör det tillsammans!

Regeringen har utlyst extra val den 22 mars, vilket betyder att vi är i en valrörelse igen. Många av oss var förbannade, ledsna och upprörda efter Europaparlamentsvalet och riksdagsvalet då vi ser hur den rasistiska utvecklingen i Europa och Sverige går framåt.

Att regeringens budget fälldes och att det nu utlysts ett extra val är något som chockar flera av oss. Det parlamentariska läget är väldigt osäkert och då är det desto viktigare att vi antirasister håller oss enade. Vi måste komma ihåg att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt och fascistiskt parti som är beredda att ta till alla medel för att få makt. De har lovat att aldrig stödja en budget som står upp för en human flyktingpolitik och så länge Sverigedemokraterna har den avgörande rösten i riksdagen kommer det att få förödande konsekvenser.

Ungdom Mot Rasism är en partipolitisk obunden organisation. Det innebär att vi inte har någon åsikt om vilka som bildar regering eller hur valresultatet blir, så länge som antirasism sätts i första rummet. Vi vill motverka normaliseringen av rasism i politiska rum och vi kräver en regering som tar problemen med rasism på allvar och vill motverka och förebygga den rasism som finns i Sverige. Fram tills det extra valet kommer detta att vara vårt fokus. I dessa osäkra tider måste vi också motverka varje tendens hos de politiska partierna att samarbeta med Sverigedemokraterna. Vi vill ha en regering som kan styra utan aktivt eller passivt stöd från Sverigedemokraterna. Vi vill säkerställa att Sverigedemokraterna inte har makt över vårt land – något som partierna hittills har misslyckats med.

Nu har vi möjlighet att visa att rasism inte hör hemma i vårt parlament. Självklart kommer vi i Ungdom Mot Rasism vara med och mobilsera oss mot rasism och för alla människor lika värde. Vi hoppas att du som medlem också vill vara med. För det är tillsammans som vi är som starkast!

Vår riksstyrelse kommer under nästa helg planera och bestämma vilken inriktning vi ska ha under valrörelsen, vilka frågor vi ska bedriva och vilka aktiviteter vi ska göra. Har du förslag och idéer får du gärna kontakta oss på styrelse@umr.se
 

Vi behöver bli fler!

För att vår röst ska väga tyngre och höras mer måste vi bli fler medlemmar. Vi vill därför uppmana er att värva fler medlemmar. Varje ny medlem gör skillnad!

Som medlem i Ungdom Mot Rasism får en chansen att engagera sig mot rasism, utbyta idéer och erfarenheter och få mer kunskap. En väljer själv nivån av sitt engagemang; vare sig det handlar om ett passivt stöd eller ett aktivt engagemang inom riksorganisationen så är varje medlem ett stort stöd i den antirasistiska kampen som vi driver.

Såhär gör du!

1. Ta fram vårt internetformulär: Bli medlem! (länk)
Eller så kan du använda medlemsblanketter som du kan få genom att maila medlem@umr.se

2. Dags att börja värva!
Börja med familjen eller de närmsta vännerna. När du känner dig säkrare kan du ju också uppmuntra dina facebookvänner att bli medlemmar, gå runt och värva i skolan eller kanske ställa dig på torget.

Bra att ha koll på:

  • Att bli medlem i Ungdom Mot Rasism är gratis för alla som är upp till 25 år gamla. För de som är äldre än 25 går det bra att bli stödmedlem för 100kr/år.
  • Som medlem får en information om vad som händer i organisationen och möjlighet att vara med på aktiviteter och utbildningar.
  • Det går utmärkt att bli medlem även om en inte har tid att vara aktiv. Varje medlem är viktig för oss.


Glöm inte förnya ditt medlemskap
Medlemskapet måste förnyas varje år och många missar att göra det. För säkerhets skull kan du gå in och förnya ditt medlemskap och därmed visa att du vill vara med ett år till: Förnya medlemskap! (länk)

 

Tags: , , ,


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑