Lokalt dags att organisera sig

Published on september 19th, 2014 | by Helen

0

Starta upp lokalgrupp

En del människor gillar att agera själva och inom Ungdom Mot Rasism finns det massor av sådana personer. Dessa människor älskar vi, men vi har lärt oss att det ofta kan löna sig att arbeta i grupp. Ju fler som kämpar tillsammans för samma sak, desto snabbare och mer effektivt kan ni nå målet. Därför värnar vi om våra lokalgrupper och vill gärna se fler medlemmar som organiserar sig.

Att ingå i en lokalgrupp innebär att du faktiskt får en chans att genomföra alla idéer du har, om hur det antirasistiska arbetet ska utvecklas, till verklighet. Du kan tillsammans med andra i en lokalgrupp förändra det samhälle du lever i och vara med för att skapa en mer rättvis och demokratisk värld, och det måste ses som en av de mest upplyftande tankarna någonsin!

Starta lokalgrupp

För att starta upp en lokalgrupp måste ni vara minst tre stycken där alla är medlemmar i Ungdom Mot Rasism och vill jobba mot rasism och för alla människors lika värde. Att starta upp en lokalgrupp innebär att ni bildar en förening. Att vara aktiv i en lokalgrupp (förening) är väldigt kul och lärorikt men det krävs en del ansvar att driva en förening, och det finns en del saker ni måste göra. Våra lokalgrupper är byggda på en demokratiskt grund och alla lokalgrupper måste ha stadgar (regler för lokalgruppen), ha en styrelse, ha årsmöte, möten minst 5 gånger om året, redovisa sin verksamhet och sköta sin ekonomi. Hur ni gör allt detta kommer vi självklart hjälpa er med.

Som lokalgrupp i Ungdom Mot Rasism bestämmer ni tillsammans vad ni vill göra för att förebygga rasism och främja mångfald, bara det är alkohol- och drogfri och att ni i ert arbete använder er av fredliga metoder (icke-våld). Våra lokalgrupper jobbar främst med politisk påverkan och utbildning, och arrangerar bland annat fika mot rasism, delar ut flyers, anordna filmkvällar, har studiecirklar, deltar på och arrangerar manifestationer samt utbildar sig själva och andra. Självklart kommer vi hjälpa er att komma igång som lokalgrupp och ge förslag på verksamhet och aktiviteter som ni kan arbeta med.

Är du intresserad av att starta en lokalgrupp eller veta mer hör gärna av dig till Lokalgruppsombudet på medlem@umr.se.

 

Tags: , , ,


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑