Lokalt UMR west pride

Published on augusti 20th, 2014 | by Helen

0

Slutspurt inför valet

Valet den 14 september närmare sig med stormsteg och det är viktigt att vi tillsammans visar vilket samhälle vi i Ungdom Mot Rasism tror på. Här nedan har vi samlat tre aktiviteter ni i era lokalgrupper kan göra för att markera att det är dags för våra politiker att ta ansvar för och förändra den rasistiska utvecklingen vi ser. Dessutom är det ett bra tillfälle att lyfta våra fokusfrågor för 2014, som är ”en antirasistisk skola” och ”en gränslös värld”.

Till varje aktivitet finns det en länk med tips på hur ni genomför aktiviteten. Ni bestämmer själv vilka aktiviteter ni vill göra och när. Vi har även sammanställt ett dokument med lite ställningstaganden och åsikter, som kan hjälpa er när ni genomför era aktiviteter.

Nätaktivism

Hjälp till att sprida nätkärlek söndagen den 31 augusti mellan kl 15-18.
Läs mer här: Nätaktivism – UMR sprider nätkärlek (pdf).

Manifestation

Gör en manifestation om att varför vi behöver antirasism.
Läs mer här: Manifestation (pdf).

Rösta antirasistiskt

Få människor att gå och rösta. Här har vi samlat förslag på hur du kan göra det.
Läs mer här: Rösta antirasistiskt (pdf).
Här är även en flyer ni kan ladda ner och dela ut: Flyer till riksval (pdf)

Våra åsikter

Här har vi listat några av Ungdom Mot Rasism ställningstaganden och åsikter som kan hjälpa er i ert valarbete.
Läs mer här: Våra ståndpunkter och åsikter (pdf)

 

Om ni lägger upp bilder i sociala medier glöm inte tagga dem med #umr14 och #antirasist. Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss på antirasist@umr.se.

 

Tags: , , ,


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑