Lokalt alla olika alla lika kongress hemsida 4

Published on juni 25th, 2014 | by Isabella Andersson

0

V26-27 Kreativ Antirasism

Nu när sommaren närmar sig är det dags att använda sina kreativa sinnen för att fundera på olika sätt att utöva sin antirasism på. Vi kallar det för kreativ antirasism, kort och gott ska vi tänka utanför boxen. För att ge lite inspiration har vi skapat 3 kategorier där vi även ger exempel på hur du kan vara kreativ under just den kategorin. Självklart kommer vi inte få med allt som går att göra så vi uppmanar även till egna kreativa sätt att göra antirasism på. Det går alldeles utmärkt att arbeta i grupp eller göra saker själva.

Ljud

Ljud kan vara många olika saker, kortfattat pratar vi om att Lyssna, prata och göra. Det kan innebära att lyssna på bra antirasistiska tal, antirasistisk musik, antirasistisk podcast eller lyssna på någon vän som pratar om antirasism m.m. Det kan innebära att gå ut på stan och prata om antirasism, hålla ett tal, prata med vänner om antirasism m.m. Det kan innebära att göra ljud, till exempel kan du göra antirasistisk musik, börja fundera på om en podcast är något att göra m.m.

Bild 

Här går det att fundera på både rörliga bilder till exempel film och stillbilder, till exempel målade eller fotade. Fota något antirasistiskt, ta bilder som kan visas för andra och fundera kring hur en antirasistisk bild kan se ut. Det går även göra antirasistisk film och fundera på hur en sådan ser ut, kanske göra en reklamfilm för lokalgruppen? Eller använda film för att dokumentera aktiviteter som pågår. Måla någonting, det kan till exempel vara en antirasistisk serie eller en antirasistisk bild.

Pyssel

Här är ett sätt att använda det som finns runtomkring för att var kreativ. Det går att använda sig av pärlplattor för att förmedla budskap. Andra bra sätt att arbeta på är genom att sticka, sy, brodera och sedan klä in staden i vackra färger och fina budskap. Ett sätt att arbeta på är att odla sina budskap med hjälp av mossa. Det kan dock ta tid, men blir väldigt snyggt. Låt fantasin flöda helt enkelt.

Om ni vill att vi lägger upp bilderna på vår instagram eller facebook skicka bilderna till antirasist@umr.se

 

 

Tags: , , ,


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑