Lund onorm lund h-s

Published on juni 19th, 2014 | by Helen

0

Ungdom Mot Rasism Lund söker ledare!

Vill du tillsammans med andra antirasister diskutera normer, makt och diskriminering med unga i Lund?

I september startar Ungdom Mot Rasism Lund ett 1-årigt utbildningsprojekt. Syftet med projektet är att ge unga kunskap om normer, makt och diskriminering samt hur de kan arbeta för ett antirasistiskt samhälle. Projekt är uppdelat i två delar där vi i höst utbildar samtalsledare som kommer under våren ska leda ungdomsgrupper. Projektet är ett pilotprojekt och kommer drivas helt ideellt. Intresserad? Här kommer mer information.

Upplägget för projektet

Under hösten kommer vi utbilda våra samtalsledare. Våra samtalsledare kommer lära sig mer om normer, makt och diskriminering och hur de arbetar med vår metodbok ”Den onorma boken”. Utbildningen kommer vara i studiecirkelform och vi kommer att träffas 9 gånger, varje torsdag från 4 september till den 11 december mellan kl 18-21.

Under våren 2015 kommer våra samtalsledare ha träffar med ungdomar mellan 15-16 år. Under träffarna kommer samtalsledarna leda samtal om normer, makt, diskriminering och hur vi kan arbeta antirasistiskt. Samtalsledarna kommer träffa sin ungdomsgrupp 9 gånger under våren.

Vi söker samtalsledare som:

  • Är mellan 20-26 år.
  • Vill vara med och skapa en förändring för unga.
  • Vill vara med och ta fram en nytt sätt att vara engagerad i Ungdom Mot Rasism.
  • Är medlem i Ungdom Mot Rasism. Är du inte medlem bli det här: bli medlem!
  • Ska kunna avsätta tid och vara aktiv under hela projekttiden som är på ett år.
  • Kan åka till Lund för utbildning under hösten och diskussionsgrupper i vår. Ungdom Mot Rasism Lund betalar inte för dina resor till och från Lund.

Du behöver inte ha förkunskaper om normer, makt och diskriminering men det är bra om du har intresse för frågorna. Det är viktigt att du vill leda unga och kommer vara med under hela året. Uppdraget är ideellt och det utgår alltså ingen ersättning till samtalsledarna.

Ansök om att bli samtalsledare här: http://korta.nu/lund-ledare (klicka för att komma till formuläret)

Sista ansökningsdag den 15 juli.

Frågor:

Kontakta Izabella Tirbal på: izabella@umr.se

 

Tags: , , , ,


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑