Nationellt teater

Published on juni 17th, 2014 | by Isabella Andersson

0

Skådespelare sökes till projekt i Göteborg

Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är kunskapscentret för unga antirasister i Sverige, som vill engagera sig mot rasism och främlingsfientlighet och för demokrati och mångfald. Organisationen är uppbyggd av, med och för unga människor och har medlemmar mellan 13 och 25 år.

Vi söker en skådespelare och projektmedarbetare till ett tvåårigt antirasistiskt teaterprojekt.

Projektet ska genom uppsökande forumteater ifrågasätta rasism och utanförskap i ungas vardag. Barn och unga, i åldern 7-25 år, kommer att få ta del av teaterföreställningar som innehåller värderingsövningar och diskussion. Lärare och ledare som arbetar kring målgruppen kommer att erbjudas forumteater- och workshopsledarutbildningar med tillhörande material vilket sedan kommer att vara ett stöd för lärare och ledare i det fortsatta arbeta med frågan. I projektet samarbetar du med två andra skådespelare varav en är konstnärlig ledare och en ansvarig för det pedagogiska innehållet.

Arbetsuppgifter

Du arbetar som skådespelare i en grupp om tre där du spelar forumteater samt håller i diskussionsövningar och workshops för elever. Du utbildar även lärare och är delaktig i att ta fram utbildningsmaterial för pedagoger.

Du ansvarar även för informationsspridning där du på ett intresseväckande sätt informerar om projektet hos relevanta aktörer. Du vårdar befintliga kontakter och skapar nya och trivs i rollen som nätverkare. Du ansvarar för planeringen av spelturnén, bokar in föreställningar samt håller kontakten med arrangörer.

Vem söker vi?

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av att spela teater. Du är van vid improvisationsteater och får gärna ha erfarenhet av forumteater. Utbildning är meriterande men inte ett krav. Du har tidigare erfarenhet av att leda grupper och du tycker om och har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Du har ett starkt engagemang för samhällsfrågor och står bakom den antirasistiska och normkritiska värdegrund som Ungdom Mot Rasisms verksamhet vilar på. Du tycker om att arbeta i grupp, tar egna initiativ och är van vid ansvar. Du har aktuell erfarenhet av att vara ung.

Anställning

Tillträde 2014-09-01. Anställning till och med 2016-08-31. Arbetstiden är 37,5 timmar/vecka. Placering i Göteborg men under spelturnén även en del resor i landet. Kvälls- och helg-arbete förekommer.

Intervjuer och audition kommer att hållas torsdag 3 juli och fredag 4 juli, i Göteborg.

Ansökan skickas senast söndag 29 juni till info@umr.se
Märk mailet med ”ansökan antirasistisk teater”.

Vid frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Linnéa Haglund på 0705-135320 eller linnea@umr.se.
Facklig representant: Unionen, Helen Brandt. 0706-170533, medlem@umr.se nås endast till och med tisdag 24/6.

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Kommentera

Back to Top ↑