Lokalt Skärmavbild 2014-06-10 kl. 15.30.06

Published on juni 10th, 2014 | by Isabella Andersson

0

V 24-25: Skriv en insändare!

Veckans valaktivitet är att skriva insändare! Att skriva insändare är ett bra sätt att nå ut till människor som du inte når med exempelvis din blogg eller ditt facebookflöde. Insändarsidan är en av de mest lästa delarna i tidningen och det är ofta ganska lätt att bli publicerad. Bidra med en insändare i din lokaltidning.

 

Såhär gör du:

1. Skriv din insändare
Du kan skriva en egen insändare om ett ämne du tänkt på, ta då gärna hjälp av dokumentet ”Tips för insändare”(LÄNK>>>). Eller så kopierar du bara ”Satsa på antirasism i skolan”(LÄNK>>>) som vi har skrivit. Den är fri att använda som den är eller ändra i om du vill.

2. Välj vem/vilka som ska skriva under
Ni kanske är flera som skrivit, ska alla namn stå med? Om ni är många kanske ni bara kan skriva under med UMR + ort. Om du/ni vill går det såklart också bra att vara anonym. Tänk bara på att vissa tidningar bara tillåter kortare texter från anonyma personer.

3. Skicka iväg insändaren
Enklaste sättet att få iväg din insändare är att använda insandarmaskinen.se. Klicka in på hemsidan och skapa ett konto så förstår du lätt hur du skickar iväg din insändare till flera tidningar samtidigt.

Du kan också välja att själv kolla upp kontaktuppgifter för din lokaltidning och skicka den direkt via mail.

4. Hjälp till att sprida insändaren
Om du vill att extra många ska läsa din insändare kan du ju, efter att den publicerats, t.ex kopiera den och sätta upp på skolan. Många tidningar lägger också upp insändare på nätet så att du kan länka och dela i sociala medier.

Tips på bra insändare att inspireras av:

LÄNK till insändare av Alingsås lokalgrupp>>>>
LÄNK till insändare av Härnösand lokalgrupp>>>>

 

Lycka till!

 

 

Tags: , , , , , ,


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑