#normbryt normbryt silja

Published on maj 27th, 2014 | by Petter

0

#normbryt goes big

Ni som följt Ungdom Mot Rasism och Normbrytande Rättigheter har säkert redan sett våra bilder med hastaggen #normbryt på sociala medier, som sedan februari i år har hyllat normbrytare och synliggjort normer vi fått bryt på. Nu går vi ut och vill sprida initiativet, och DU kan vara med och hjälpa oss!

Normbrytande Rättigheter har fokus på normer, antirasism och likabehandling i Malmös skolor. Med kampanjen vill vi roligt sätt belysa både saker som bryter mot normer vi har i samhället, människor eller saker som inte är eller beter sig som vi förväntar oss. Men också uppmärksamma när normer  om  till exempel kön eller etnicitet på ett tråkigt sätt reproduceras i det offentliga rummet.

När du väl börjar tänka på normer i det offentliga rummet är det svårt att sluta, men om vi inte synliggör dem går de ofta obemärkta förbi

Så, hur kan du delta i kampanjen?

1) Följ oss på instagram @normbryt och gilla Normbrytande Rättigheter på facebook – sen gilla och dela våra bilder!

2) Ta egna bilder på normbrytare du vill hylla eller normer du får bryt på!

3) Sätt upp affischer i din stad, på din skola eller i ditt område om kampanjen! Maila petter@umr.se  så får du grymt snygga affischer likt den nedan att skriva ut och sätta upp, eller så kan vi posta några färdigprintade hem till dig!

normbryt silja

 

Tags: ,


Om författaren

Petter Carlsson Söderstrand jobbar som ungdomssamodnare för det lokala skolprojektet i Malmö "Normbrytande rättigheter". Jag har en kandidatexamen i Arabiska Studier från Lunds Universitet och har tidigare arbetat för en annan antirasistisk ungdomsorganisation och arbetat mycket med ungas samhällsengagemang och att göra något i praktiken för att förbättra sitt lokalsamhälle.


Kommentera

Back to Top ↑