Lokalt Bild hemsida

Published on maj 16th, 2014 | by Helen

0

V 21: Antirasistisk valarbetare

Sista dagen att rösta till EU-valet närmare sig och vi bestämde oss för att publicera en extra valaktivitet.  Valaktiviteten för vecka 21 är att vara antirasistisk valarbetare dagarna innan EU-valet den 25 maj.

Att vara antirasistisk valarbetare innebär att du försöker påverka de som ännu inte bestämt vad de ska rösta genom att dela ut eller sätta upp hjärtan med budskap i. Studier visar att många bestämmer sig först i dagarna innan eller på självaste valdagen vad de ska rösta på. Tyvärr finns det inte möjlighet att dela ut hjärtan precis utanför en vallokal den 25 maj eftersom det går emot lagen. På ett röstmottagningsställe eller i ett utrymme intill detta får det inte förekomma propaganda eller annat som syftar till att påverka eller hindra väljarna i deras val.”

Med denna aktivitet hoppas vi att vi kan få de som inte bestämt sig att rösta för varandra och mot rasism.

Här är förslag på vad ni kan skriva i era hjärtan:
”Den 25 Maj har DU chans att stå upp för människovärdet och rösta mot rasism.”
”Rösta för en bättre värld – rösta antirasistiskt!”
”Rösta med hjärtat – mot rasism”
”Ett antirasistiskt samhälle kan innehålla spår av lycka”
”Vi behöver mer kärlek – inte järnrör”
”Använd din röst för alla människors lika värde”
”Hur mycket rasism tål Sverige? – rösta antirasistiskt!”
”Din röst kan bidra till en bättre värld”
”Använd hjärtat när du röstar”
”Rasism kan allvarligt skada vårt samhälle – rösta mot rasism”

Gör så här:  

  1. Klipp ut hjärtan från papper av alla de färger. Skriv budskap i dem.
  2. Bestäm tid och plats då ni ska dela ut eller sätta upp era hjärtan.
  3. Dela ut era hjärtan eller sätt upp dem runt om i stan. Har ni UMR-tröjor får ni gärna ha på er dem under aktiviteten.

Ta gärna en bild på när ni/du gör era hjärtan och när ni/du delar ut dem eller sätta upp dem. Lägg upp dem i sociala medier och #antirasist och #umr14. Om ni vill att vi lägger upp bilderna på vår instagram eller facebook skicka bilderna till antirasist@umr.se

 

Tags: , , , , , ,


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑