Lokalt bild hemsida (kopia)

Published on maj 12th, 2014 | by Helen

0

V 20: Peppa inför EU-valet

Aktiviteten för vecka 20 går ut på att peppa dem som får rösta att faktiskt gå och rösta och att då rösta mot rasism.

Den rasistiska våg som går genom Europa just nu påverkar Europaparlamentet och vad som bestäms där och det påverkar den vardag vi lever i. Mycket talar för att rasistiska partier kommer öka även det här valet, därför är alla röster mot rasism och för ett antirasistiskt samhälle enormt viktiga.

Peppa inför EU-valet med oss:

  1. Invänta flyers som skickas till kontaktpersonen i varje lokalgrupp. Har ni inte fått på onsdag hör gärna av er. Ni kan även skriva ut själva (håll koll på mailen).
  2. Bestäm tid och plats där ni ska dela ut era flyers.
  3. Dela ut flyers! Fota gärna och mejla bilden till antirasist@umr.se, och därefter hamnar den på vår facebooksida och/eller instagramkonto.
  4. Använd dig gärna av hashtagarna #antirasist och #umr14 för att sprida budskapet och peppa människor inför EU-valet 25 maj!


Material du behöver för att genomföra aktiviteten:
Flyers (som du får av kansliet).

Tips på ställen att dela ut på
Tänk på att det alltid är tillåtet att dela ut flyers på offentliga platser men att du kan behöva be om lov på vissa platser till exempel på din skola. 

  •  på din skola, både i och runt omkring t ex skolgården,
  •  utanför partiers valstugor,
  •  på gator och torg,
  •  i kollektivtrafiken,
  •  sätta upp på anslagstavlor,
  •  och överallt annars där det finns människor

 

Ladda ner flyern här:

Vi måste rösta för varandra flyer (pdf)

 

 

Tags: , , , , , ,


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑