#normbryt profil pic umr se

Published on april 28th, 2014 | by Petter

0

Praktiklats på projektet Normbrytande Rättigheter i Malmö

Ungdom Mot Rasism erbjuder nu en praktikplats för sitt Malmöbaserade projekt Normbrytande Rättigheter. Projektet finansieras av Allmäna arvsfonden och syftar till att ta fram processer och metoder för att arbeta med antirasism och likabehandling i högstadie- och gymnasieskolor, samt bidra til Ungdomars antirasistiska organisering i och kring skolan. Inom projektet finns idag två projektledare och en ungdomssammordnare och vi ser ett behov av att utöka projektgruppen med en praktikant.

Som praktikant inom Normbrytande Rättigheter skulle du få ingå i ett roligt och hårt arbetande team. Du skulle få ökad teoretisk och praktisk kunskap av mänskliga rättigheter och normkritik i skolans värld, bredare nätverk inom Malmös civilsamhälle samt erfarenhet av att arbeta med ett större arvsfondsprojekt. De främsta arbetsområden som vi ser för dig som praktikant är följande:

-       Vara ett par extrahänder då vi håller i workshops och föreläsningar för elever och skolpersonal.

-       Arbeta med opinions- och påverkansarbete med fokus på antirasism inom skolan.

-       Hjälpa till att ta fram metoder och vägar för antirasistisk ungdomsengagemang.

-       Arbeta med dokumentering.

Vi ser gärna till att försöka inkorperera dina intressen och kunskaper inom våra ramar och önskemål och hjälper dig att utvecklas inom din roll som praktikant. Beskriv därför gärna vilka mål du har med din praktik i din ansökan.

Praktiken är obetald på heltid under 20 veckor, och görs gärna inom ramen för en högskole- eller universitetsutbildning inom ett relevant område. Erfarenhet av arbete inom skolan eller civilsamhället med likabehandling, normkritik, antirasism och ungdomar är meriterande.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska, men även kunskaper i engelska är meriterande.

Vi eftersträvar en bred mångfald i vår organisation och uppmuntrar alla sökande oavsett kön, könsidentitet, sexuell läggning, funktionalitet, etnicitet, religion, socioekonomisk eller språklig bakgrund.

Sista ansökningsdag är 20 maj, men intervjuer sker löpande och praktikplatsen kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att söka praktikplatsen eller om du har några frågor, vänligen kontakta:

nbr@umr.se

Bifoga CV och ett personligt brev i din ansökan

Mer information om projektet finner du på vår hemsida, www.umr.se.

 


Om författaren

Petter Carlsson Söderstrand jobbar som ungdomssamodnare för det lokala skolprojektet i Malmö "Normbrytande rättigheter". Jag har en kandidatexamen i Arabiska Studier från Lunds Universitet och har tidigare arbetat för en annan antirasistisk ungdomsorganisation och arbetat mycket med ungas samhällsengagemang och att göra något i praktiken för att förbättra sitt lokalsamhälle.


Kommentera

Back to Top ↑