Nationellt nataktivisterna

Published on april 20th, 2014 | by Isabella Andersson

0

Nätaktivisterna lanserar webbplats

Onsdag den 23 april lanserar vårt projekt Nätaktivisterna en egen webbplats. Det är ett projekt som jobbar för att uppmuntra och stötta unga i att vara antirasistiska aktörer på nätet. Målet är att utbilda gymnasieelever i hur rasistiska strukturer fungerar och ge dem kunskap om journalistik, yttrandefrihet och nätaktivism för att unga ska känna sig trygga i sina värderingar och jobba för ett öppet och demokratiskt nät.

Nätaktivisterna är ett Arvsfondsprojekt som drivs av Föreningen Norden tillsammans med Ung Media och Ungdom Mot Rasism.

Under lanseringen kommer det hållas ett panelsamtal på temat “Från klassrummet till nätet” med Elza Dunkels, filosofie dr och forskare inom ungas internetanvändning, och Hugo Wester, expert på värdegrund och diskriminering på Skolverket.

Vill du delta på lanseringen?
Anmäl dig här: http://simplesignup.se/private_event/44005/000277bba7

Kan du inte vänta till onsdag?
Spana in projektets facebooksida och twitterkonto redan nu!

Facebook >>>
Twitter >>>

 

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑