Lokalt v 16 rätt

Published on april 15th, 2014 | by Helen

0

v 16: Jag är umr:are…

…eller som SD kallar det vänsterextremist.

Aktiviteten för vecka 16-17 är inspirerad av Malena Ernmans tweet ”Jag är hovsångerska. Eller som SD kallar det; vänsterextremist”. Vi vill flytta twittersucéen från nätet till det offentliga rummet och aktiviteten för vecka 16-17 är en aktion på stan lördagen den 26 april mellan kl 11-15.

 

Tips på hur ni kan genomföra aktionen:Innan den 26 april:
  • Gör ett facebook-event om vad som kommer hända den 26 april och bjud in så många som möjligt. Bestäm en plats där aktionen ska ske och exakt tid.
  • Uppmana vänner, bekanta, grannar och andra att vara med i aktionen.
  • Be alla som ska delta under aktionen skriva på ett stort papper ”Jag är…” med efterföljande beskrivning av sig själv exempel elev, ungdom, hipster, fotbollsspelare, umr:are. Inspiration kan ni se i länkarna längre ner.

 Den 26 april:

  • Samlas på den bestämda platsen och börja gå runt med era skyltar i ungefär 3-5 minuter. Efter en bestämd signal ropar alla tillsammans ”men SD kallar oss vänsterextremister”. Om ni inte vill ropa går det bra ifall ni gör en skylt/banderoll där det står ”men SD kallar oss vänsterextremister” som ni visar efter er bestämda signal.
  • När ni har ropat/visat skylten lämnar ni alla platsen.

Ni kan såklart variera eller ändra på aktionen om ni har egna idéer på hur det kan bli ännu bättre.
Om någon kan filma eller fota allt som händer vore det toppen. Skicka filmen och bilderna till antirasist@umr.se så sprider vi de vidare.

Läs tips och inspiration
”Ernmans drift med SD en Twittersuccé” (artikel) http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18712715.ab

”Ernmans Twitter-kupp ett hot mot SD” (nyhetsklipp) http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/ernmans-twitter-kupp-ett-hot-mot-sd-2594520

 

Tags: , , , , , ,


Om författaren

är lokalgruppsombud för UMR. Min främsta roll är stötta våra lokalgrupper i deras arbete. Jag jobbar mycket med utbildning och metoder för engagemang och organisering. Du kan kontakta mig om du vill ha en utbildning eller workshop till lokalgruppen, bolla en idé, starta en ny lokalgrupp eller komma i kontakt med någon som finns redan idag.


Back to Top ↑