Nationellt Skärmavbild 2014-03-18 kl. 11.55.13

Published on mars 18th, 2014 | by Isabella Andersson

0

Kongressen 2014 avslutad!

I helgen som var hade vi kongress i Älmhult där antirasister från hela landet träffades för att fatta beslut om året som kommer och framtiden för Ungdom Mot Rasism.

 

Detta år fyller Ungdom Mot Rasism 18 år vilket är väldigt passande under ett valår där vi äntligen får rösträtt. Vi gick igenom året som varit och pratade om framtiden. Bland annat antog vi en ny långsiktig strategi och en verksamhetsplan för det kommande året. Vi beslutade också för första gången i organisationens historia om ett politiskt program där vi bland annat tar ställning för öppna gränser och presenterar en rad lösningar för en antirasistisk skola, arbetsmarknad och ett demokratiskt samhälle.

Varje år delas ett eldsjälspris ut till en medlem som gjort något extra bra och detta år gick det till August Ambjörnsson från Alingsås lokalgrupp – GRATTIS!

Vi delade också ut UMR-priset som går till en lokalgrupp som utmärkt sig under året. Vinnarna av detta var Älmhults lokalgrupp som bland annat arbetat med påverkansarbete gentemot kommunen och varit ute på flera skolor under året. Grattis till er och hoppas ni fortsätter kämpa en lång tid framöver!

Vi valde också en styrelse för det kommande året och hade fantastiskt bra kandidater att välja mellan. Slutligen blev det dessa personer som ska leda organisationen framöver:

Isabella Andersson (Ordförande)
Yafa Makboul (Vice ordförande)
Izabella Tirbal (Ledamot)
Lovisa Hänström (Ledamot)
Tatiana Håkansson (Ledamot)
Hjalte Lagercrantz (Ledamot)
Ida Isaksson (Ledamot)

Vi vill tacka för en fantastisk kongress som lagt grunden för ett riktigt bra antirastiskt år. Ett särskilt tack till mötespresidiet, funktionärerna från Älmhults lokalgrupp och Ungdom Mot Rasisms personal och styrelse.

2014 – nu kör vi!

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑