#normbryt kärnfamilj normbryt

Published on februari 18th, 2014 | by Petter

0

Normbrytande Rättigheter lanserar kampanjen #normbryt

Normbrytande Rättigheter lanserar i dag sin nya look och i samband med det även kampanjen #normbryt. Tanken med kampanjen är att ungdomar och världsmedborgare kan ladda upp bilder på  instagram och andra sociala medier på normbrytande saker de ser eller hör talas om, men också normer som de själva är trötta, arga eller irriterade på – normer som de får ”bryt” på.

Kampanjen är tänkt som ett roligt och inspirerande sätt för ungdomar på skolorna som projektet arbetar med att engagera sig i likabehandlingsarbetet och samtidigt börja reflektera mer kring de begränsande normer som så starkt präglar vårt samhälle och våra skolor.

kärnfamilj normbryt

Under processen med likabehandlingsarbetet i skolorna kommer även eleverna engageras på flera olika sätt. Ett led i detta kommer vara ett ge eleverna möjlighet att driva egna kampanjer på skolorna för att uppmärksamma normer och andra viktiga sociala frågor som berör eleverna i deras vardagsliv. #normbryt är tänkt att vara som en inspiration för elevernas kampanjer, men dessa kan också bli en direkt förlängning av #normbryt.

Idag värmde vi upp med den här godbiten på facebook och instagram, och vi hoppas att normbrytande iakttagelser kommer börja droppa in från fler ungdomar, pedagoger och världsmedborgare. Följ oss på @normbryt på instagram för att se fler normbrytande bilder!

 

Tags: , , ,


Om författaren

Petter Carlsson Söderstrand jobbar som ungdomssamodnare för det lokala skolprojektet i Malmö "Normbrytande rättigheter". Jag har en kandidatexamen i Arabiska Studier från Lunds Universitet och har tidigare arbetat för en annan antirasistisk ungdomsorganisation och arbetat mycket med ungas samhällsengagemang och att göra något i praktiken för att förbättra sitt lokalsamhälle.


Back to Top ↑