Nationellt 611

Published on februari 5th, 2014 | by Isabella Andersson

0

Antirasism i teori och praktik

Ungdom mot Rasism och ABF Skåne bjuder in till cirkelledarutbildning. Utbildningen utgår från Ungdom mot Rasisms och ABF Skånes antirasistiska utbildningsmaterial framtaget av Calle Berglund och Rikard Edbertsson.

Deltagarna kommer att få lära sig allt från konkreta övningar i hur man förklarar och diskuterar teoretiska begrepp, rasismens historia, samt grundläggande filosofi och psykologi. Utbildningen tar även upp grundläggande antirasistisk argumentationsteknik, samt vägledning i hur analytiska övningar och exempel, i form av artiklar, videoklipp, intervjuer osv. kan användas. Syftet med utbildningen är att kunna ge svar på tal, både i teori och praktik. Praktiskt innebär denna utbildning fyra obligatoriska utbildningstillfällen under våren. Vid varje utbildningstillfälle sker en tematisk genomgång av 2-3 stycken av de utbildningstillfällen som den framtida studiecirkeln kommer att innehålla. ABF:s grundläggande pedagogiska cirkelledarutbildning ingår.

Målgrupp: Alla som är intresserade av att hålla studiecirklar i ämnet.

Tid: Lördagarna den 22 februari, 8 mars, 22 mars och 5 april klockan 09.00-16.00.

Plats: ABF Helsingborg, Helsingborg.

Ledare/Medverkande: Katarina Lindgren och Titti Jacobsson, resurspersoner ABF Skåne.

Kursen är kostnadsfri!

Anmäl er här innan den 12 februari

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Kommentera

Back to Top ↑