Nationellt kongress 2014

Published on januari 7th, 2014 | by Isabella Andersson

0

Anmäl dig till kongressen 2014

Det är snart dags för Ungdom Mot Rasisms artonde ordinarie kongress. Helgen den 14-16 mars 2014 träffas antirasister från hela Sverige, för att tillsammans fatta viktiga beslut inför framtiden och avhandla året som gått. Kongressen hålls i Småland.

Vad är en kongress?
Ungdom Mot Rasism är en demokratisk organisation där det är medlemmarna som har högst beslutande rätt. Varje år samlas organisationen till årsmöte – eller kongress som vi kallar det – för att ta beslut om vilken riktning organisationen ska ta samt vilken verksamhet som ska bedrivas under kommande år.

Alla lokalgrupper har rätt att till kongressen skicka ett ombud som under mötet röstar åt lokalgruppen. Utöver det får varje lokalgrupp skicka valfritt antal representanter. Ungdom Mot Rasism bekostar resan för 2 representanter per lokalgrupp. Övriga deltagare betalar sin resa själv men arrangemanget är i övrigt gratis.

Du som inte är aktiv i någon lokalgrupp idag är självklart också välkommen, kanske för att lära dig mer om Ungdom Mot Rasism eller träffa andra unga antirasister. Du bekostar resan själv men boende och mat under helgen är gratis.

ANMÄLAN SENAST 16 FEBRUARI
Anmälan till kongressen är öppen till och med 16 februari 2014. Du anmäler dig här:
http://goo.gl/fbW9t8
Anmälan är bindande och vid avanmälan utan läkarintyg kommer du behöva betala 250 plus eventuell resa.

MOTIONSSTOPP 7 FEBRUARI

Alla medlemmar har rätt att lämna motioner (förslag till beslut) till kongressen. Er lokalgrupp kanske vill förändra något eller har du som medlem idéer om hur organisationen kan bli ännu bättre? Skriv en motion och skicka den till kongress@umr.se senast 7 februari.

Vad är en motion, och vad kan den handla om?
En motion är ett förslag som en medlem eller lokalgrupp kan lägga till kongressen. Motioner är konkreta förslag på åtgärder som kongressen ska ta ställning till. Motioner är oftast förslag på ändringar eller förslag på vilken verksamhet Ungdom Mot Rasism ska bedriva kommande verksamhetsår. Ni kan t.ex. skicka in motioner om ändringar eller tillägg i organisationens stadgar eller förslag på vilka projekt organisationen ska bedriva kommande verksamhetsår. Kort sagt, vill ni förändra och påverka organisationens framtid gör ni det på kongressen och genom motioner!

Har ni funderar på hur en motion kan se ut? Maila kongress@umr.se.

Kongresshandlingarna kommer att skickas ut 21 februari. I handlingarna kommer du att få all praktisk information, ihop med alla underlag som ska diskuteras under mötesförhandlingarna.

 

Vi hoppas att samtliga lokalgrupper kommer till kongressen, så att vi tillsammans kan forma det Ungdom Mot Rasism vi vill ha inför framtiden. Om ni har några frågor om kongressen så kan ni maila till kongress@umr.se .

Är det något brådskande kan ni ringa ordförande Isabella (0702-851488) eller vice ordförande Matilda (0707-640496).

Vi ses den 14-16 mars!

Varma antirasistiska hälsningar önskar
Styrelsen för Ungdom Mot Rasism

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Kommentera

Back to Top ↑