Nationellt arbetsmöte bild

Published on november 13th, 2013 | by Isabella Andersson

0

Ungdom Mot Rasism söker praktikanter för våren 2014

Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Nu söker vi en till tre praktikanter för att stärka organisationen och lyfta antirasismen under supervalåret 2014.

Vi söker dig som är självständig och initiativrik och vi förväntar oss att du står bakom den antirasistiska och normkritiska värdegrund som Ungdom Mot Rasisms verksamhet vilar på.

Du läser vid universitet eller högskola inom något av områdena statsvetenskap, kommunikation/journalistik, projektledning eller liknande. Du skall kunna stanna två till sex månader. Du kommer att arbeta med kvalificerade arbetsuppgifter i projekt, men kunna vara en tillgång i det vardagliga arbetet på kansliet.

Just nu söker vi dig som vill arbeta med något av följande:

-         Utredning inom vårt politiska område med efterföljande kommunikationsarbete

-         Planera och genomföra vår kongress och interna utbildningssatsningar

-         Arbeta med våra externa föreläsare och utveckla försäljningen av föreläsningar och workshops

-         Arbeta med Ungdom Mot Rasisms närvaro på webben och ta fram en kommunikationsplan

-        Göra research och ta fram underlag till debattinlägg samt arrangera politiska träffar

-        Ta fram kampanjmaterial och stödmaterial till våra aktiva medlemmar

 

Som praktikant kommer du att få en tydlig arbetsbeskrivning och mål för din praktik. Du handleds av verksamhetschefen och arbetar tillsammans med de anställda på kontoret i Stockholm. Praktiken är oavlönad och på heltid (37,5 timmar per vecka)

Skicka din ansökan till linnea@umr.se. Ansökningar behandlas löpande.

Om du har frågor, tveka inte att kontakta verksamhetschef Linnéa Haglund på 0705-135320 ellerlinnea@umr.se

Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är kunskapscentret för unga antirasister i Sverige, som vill engagera sig mot rasism och främlingsfientlighet och för demokrati och mångfald. Organisationen är uppbyggd av, med och för unga människor. Medlemmarna är mellan 13 och 25 år.

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Kommentera

Back to Top ↑