Nationellt Möte

Published on september 24th, 2013 | by Isabella Andersson

0

Vi söker ungdomssamordnare på deltid till projekt i Malmö

Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är kunskapscentret för unga antirasister i Sverige, som vill engagera sig mot rasism och främlingsfientlighet och för demokrati och mångfald. Organisationen är uppbyggd av, med och för unga människor. Medlemmarna är mellan 13 och 25 år.

Nu söker vi en ungdomssamordnare till vår satsning i Malmö, ett treårigt projekt med finansiering från Allmänna Arvsfonden kring mänskliga rättigheter och normkritik. I projektet finns redan två personer som arbetar med att utveckla utbildningsmaterial för skolor.

Arbetsuppgifter
Som ungdomssamordnare kommer du att samordna aktiviteter för att väcka och kanalisera engagemang hos unga. Du kommer att träffa ungdomarna där de befinner sig. På skolor, fritidsgårdar, festivaler eller andra evenemang. Du kommer att ha kontinuerlig kontakt med ungdomar och processleda dem i sitt engagemang för frågor om mänskliga rättigheter, normkritik och antirasism.

Vem söker vi? 
Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Du har ett starkt engagemang för samhällsfrågor och står bakom den antirasistiska och normkritiska värdegrund som Ungdom Mot Rasisms verksamhet vilar på.

Du har erfarenhet av att genomföra utbildningar och workshops samt erfarenhet av ideell sektor. Du inspirerar och är bra på att lyfta fram andra. Du tycker om att arbeta i grupp, tar egna initiativ och är van vid ansvar. Du har aktuell erfarenhet av att vara ung då du kommer att fungera som stöd för unga personer. Vi värdesätter dina erfarenheter och idéer kring nya sätt för unga att engagera sig.

Akademisk examen är meriterande men inte ett krav. Även flerspråkighet och B-körkort är meriterande.

Anställning
Visstidsanställning till och med 2016-09-15. Arbetstiden är 22,5 timmar/vecka (60 % av 37,5 timmar). Kvälls- och helg-arbete förekommer. Placering på Ungdom Mot Rasisms kontor i centrala Malmö.

Tillträde: Snarast. 14 oktober eller efter överenskommelse. Bra om möjlighet finns att närvara två heldagar för introduktion innan tillträde varav ett tillfälle är torsdagen 10 oktober. Intervjuer kommer att hållas tisdagen 8 oktober.

Ansökan skickas senast 6 oktober till linnea@umr.se
Vid frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Linnéa Haglund på 0705-135320 eller linnea@umr.se.

Facklig representant: Unionen, Helen Brandt. 0706-170533, medlem@umr.se

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Kommentera

Back to Top ↑