Nationellt utbildare

Published on juni 14th, 2013 | by Isabella Andersson

0

Bli utbildare för Ungdom Mot Rasism!

Ungdom Mot Rasism söker nya utbildare till vår nätverksgrupp. I och med att vi gör om vårt interna system för utbildningar söker vi antirasister som brinner för att lära ut och som vill få mer kött på benen i sitt eget arbete. Som utbildare i Ungdom Mot Rasism får du lära dig alla våra interna utbildningar och får chansen att åka runt i Sverige på spännande uppdrag. Sök senast 28 juni! 

Vad innebär det att vara utbildare?

Som utbildare i Ungdom Mot Rasism är du en del av vår nätverksgrupp som ska hjälpa och stödja våra lokalgrupper runt om i landet. Du utbildar främst Ungdom Mot Rasisms medlemmar men får även chansen att åka på uppdrag på skolor eller i andra föreningar. Som utbildare får du chansen att vara med och utveckla både dig själv och det antirasistiska Sverige. Uppdragen är spridda över hela landet och innebär en hel del resande. En utbildare förbinder sig att hålla minst 5 utbildningar/år och får mycket eget ansvar i planering och utförande av utbildningarna.

 Vad får jag som utbildare? 

Som utbildare så får du teoretisk kunskap om rasism och antirasism samt praktisk erfarenhet av ledarskap. Den 15-18 augusti håller vi en utbildning för alla utbildare där du får kunskap, nya erfarenheter och verktyg som dels är nödvändigt för ditt uppdrag som utbildare men också något att bära med sig hela livet. Uppdraget som utbildare är ideellt men Ungdom Mot Rasism står för resor, mat, logi och annat som kan kosta i samband med uppdraget.

Vem kan bli utbildare?

Vem som helst kan ansöka om att bli utbildare för Ungdom Mot Rasism men vi föredrar om du är under 26 år gammal och medlem i Ungdom Mot Rasism. Vi kräver inga speciella förkunskaper men det är alltid bra om du har praktisk erfarenhet av att arbeta mot rasism, erfarenhet av att utbilda eller teoretisk kunskap om rasism och normkritik. Vi vet att många vill bli utbildare för oss och vi har tyvärr ett begränsat antal platser. Utbildningen för utbildare den 15-18 augusti är obligatorisk för alla utbildare.

Ansökan

För att vi ska kunna göra ett urval av de sökande ber vi dig att skicka ett personligt brev på ca 1 A4 sida där du beskriver vem du är, vilka relevanta erfarenheter du har och varför du vill bli utbildare. Skicka iväg ansökan tillsammans med dina kontaktuppgifter till mailadress: isabella@umr.se

Sista ansökningsdag är 28 juni och vi lämnar besked så snart vi kan därefter. Eventuellt hålls en telefonintervju.

Kontakt/frågor

Kontakta vår ordförande Isabella  för frågor eller tankar: isabella@umr.se

 

 

Tags: , , , ,


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑