Jämställd antirasism audience_small1-620x3502

Published on april 26th, 2013 | by Selma

0

Jämställd antirasism; ett seminarium om internt likabehandlingsarbete inom organisationer i Stockholm den 15 maj

Den 15 maj bjuder Ungdom Mot Rasism i samarbete med TCO in till ett frukostseminarium om internt likabehandlingssarbete och inkludering inom organisationer. Under snart två år har vi på Ungdom Mot Rasism jobbat med projektet Jämställd antirasism och granskat våra egna normer och maktstrukturer utifrån våra medlemmars möjlighet att delta inom organisationen. Projektet har hjälpt oss att syna vår organisation i sömmarna och skapa en mer inkluderande antirasistisk verksamhet.

Nu vill vi dela med oss av våra goda erfarenheter och lyfta frågan om internt likabehandlingsarbete inom organisationer och verksamhet. Under seminariet bjuder vi på en presentation av projektet Jämställd antirasism och ett panelsamtal om vikten av att skärskåda sig själv. Paneldeltagarna diskuterar internt likabehandlingssarbete utifrån det ansvar en har gentemot sina deltagare/medlemmar och för att upprätthålla verksamhetens legitimitet. Paneldeltagarna är Frida Karlsson, Crossing Boarders, Olle Svahn, LSU, Anna Furumark, Örebro Länsmuseum, Pegah Fard, FTF, Sissela Nordling Blanco, F! och Maria Hammarström, TCO.

Det hela är så klart gratis och vi bjuder på frukost!

Schema: 

08:30 – 09:00 Frukost
09:00 – 09:15 Eva Nordmark, TCO hälsar välkomna, Isabella Andersson (ordf.) presenterar Ungdom Mot Rasism
09:15 – 09:45 Selma Gusic, projektledare, presenterar projektet Jämställd antirasism
09:45 – 11:00 Panelsamtal om organisationers interna likabehandlingssarbete

Vad? Seminarium om internt likabehandlingsarbete
När? Den 15 maj, kl 08:30-11:00
Var? TCO, Linnégatan 14, Stockholm
Anmälan? Senast 13 maj på www.korta.se/likabehandlingsseminariumSthlm
Frågor? selma@umr.se

 


Om författaren

Selma Gusic är projektledare för Ungdom Mot Rasisms interna likabehandlingssatsning Jämställd antirasism. Selma har stor erfarenhet av att jobba med genus och likabehandlingsfrågor från ideella organisationer och har en master i Globala studier från Lunds universitet. På Ungdom Mot Rasism jobbar hon just nu med att ta fram en likabehandlingsplan, en intern utbildning om normer, makt och genus och ett normkritiskt studiecirkelmaterial. De bästa delarna av Selmas arbete är enligt hennes själv; att få vara ute och utbilda medlemmar och att diskutera världen med sina kollegor över en kopp kaffe.


Back to Top ↑