Nationellt audience_small

Published on april 18th, 2013 | by Selma

0

Jämställd antirasism: ett seminarium om vikten av internt jämställdhets- och likabehandlingsarbete inom organisationer i Göteborg den 13 maj

Nu bjuder Ungdom Mot Rasism och Göteborgs FöreningsCenter (GFC) in till ett seminarium om internt likabehandlingsarbete. Under snart två år har vi på Ungdom Mot Rasism jobbat med projektet Jämställd antirasism och granskat våra egna normer och maktstrukturer utifrån våra medlemmars möjlighet att delta inom organisationen. Projektet har hjälpt oss att syna vår organisation i sömmarna och skapa en mer inkluderande antirasistisk verksamhet.

Nu vill vi dela med oss av våra goda erfarenheter och lyfta frågan om internt likabehandlingsarbete inom organisationer och verksamhet. Därför bjuder vi in er till ett seminarium där vårt mål är att ge er kött på benen inför det egna likabehandlingsarbetet genom tips, råd, inspiration och konkreta verktyg! Till vår hjälp har vi dessutom bjudit in Crossing Boarders som jobbar med olika modeller för jämställda
verksamheter.

Allt är gratis och vi bjuder på fika!

Välkomna!!

13:00-13:05 Ungdom Mot Rasism och GFC hälsar välkomna
13:05-13:30 Om projektet Jämställd antirasism; kartläggning, utbildning och likabehandlingsplan
13:30-14:30 “Så har vi alltid gjort”; Tips om hur NI kan göra likabehandlingsarbete inom ER organisation
14:30-14:45 Fika
14:45-15:45 Crossing Boarders om fler metoder för likabehandling inom ER verksamhet
15:45-16:00 Avslutande ord

 

VAD? Seminarium om internt likabehandlingsarbete
NÄR? Måndagen den 13 maj, kl 13-16
VAR? Mötesplats Göteborg, Södra Allégatan 1B
FRÅGOR? selma@umr.se

ANMÄLAN: www.korta.se/likabehandlingsseminarium

 

 

Tags: , , , , , ,


Om författaren

Selma Gusic är projektledare för Ungdom Mot Rasisms interna likabehandlingssatsning Jämställd antirasism. Selma har stor erfarenhet av att jobba med genus och likabehandlingsfrågor från ideella organisationer och har en master i Globala studier från Lunds universitet. På Ungdom Mot Rasism jobbar hon just nu med att ta fram en likabehandlingsplan, en intern utbildning om normer, makt och genus och ett normkritiskt studiecirkelmaterial. De bästa delarna av Selmas arbete är enligt hennes själv; att få vara ute och utbilda medlemmar och att diskutera världen med sina kollegor över en kopp kaffe.


Kommentera

Back to Top ↑