Nationellt bryttystnaden1

Published on april 16th, 2013 | by Isabella Andersson

0

Manifestation för ett inkluderande idrottssverige!

RFSL Ungdom Öst bjuder tillsammans med Ungdom Mot Rasism, Rädda Barnens Ungdomsförbund och Sensus in till manifestation för att bryta tystnaden.

Medborgarplatsen Stockholm kl. 16.00 fredagen den 19:e april. Länk till facebook-eventet här>>>

Inom idrottsvärlden återfinns många begränsande strukturer som även präglar resten av samhället. Rasism, homofobi, tvåkönsnormen och machokulturen är några av de problem som drabbar människor. Vi ser hur människor exkluderas från idrottsvärlden och begränsas i sitt utövande. Det är dags att bryta tystnaden och börja arbeta för ett inkluderande idrottssverige!

Manifestationen syftar till att bryta tystnaden kring….

… den tydliga hetero/cis-norm som exkluderar och alienerar hbtq-personer från idrottsvärlden
… den våldsbejakande machonorm som på idrottsarenan bidrar till att rasism, sexism och homo- och transfobi uttrycks i såväl språk som handling
… hur idrottstraditionen är, genom tvåkönsnormativa regelverk och omklädningsrum, marginaliserande och exkluderande av transpersoner
… frånvaron av hbtq-kompetens bland vuxna som arbetar och är aktiva inom ungdomsidrotten

 

Ungdom Mot Rasism står bakom manifestationen, gör du?

Vi ses på fredag!

 

 

 

 

Tags: , , , ,


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑