Nationellt 542648_10152654305605363_975994537_n

Published on mars 18th, 2013 | by Isabella Andersson

0

Ungdom Mot Rasisms kongress avslutad

Under helgen som gick samlades Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation Ungdom Mot Rasism till kongress i Göteborg – den sjuttonde kongressen i ordningen. På plats fanns representanter från organisationens lokalgrupper och andra medlemmar, som tillsammans förde utvecklande diskussioner och fattade viktiga beslut om Ungdom Mot Rasisms framtid.

Under kongressen valdes en ny styrelse som ska förvalta, leda och utveckla organisationen och verksamheten under kommande verksamhetsår 2013-2014. Kongressen valde följande personer till Ungdom Mot Rasisms styrelse:

Ordförande: Isabella Andersson (nyval)

Vice Ordföranden: Matilda Birging (nyval) och Fahim Shirkhanlou (nyval)

Övriga styrelseledamöter:

Christian Gjerstad Lindgren (omval)

Nikita Feiz (nyval)

Michaela Åberg (nyval)

Marcus Immonen Hagley (nyval)

Siavosh Derakhti (nyval)

Yafa Makboul (nyval)

Under kongressen fattades även många andra viktiga beslut, bland annat antogs en ny verksamhetsplan och en omfattande likabehandlingsplan.

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Back to Top ↑