Nationellt projekt_featured_bg

Published on december 6th, 2012 | by Isabella Andersson

0

Ungdom Mot Rasism söker praktikant

Har du ett antirasistiskt engagemang och brinner du för demokrati och mångfald? Om du dessutom vill lära dig mer om hur en ungdomsorganisation fungerar passar du perfekt som praktikant hos Ungdom Mot Rasism.

Vad innebär praktik hos Ungdom Mot Rasism?

Som praktikant hos oss blir du en del av Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation och arbetar aktivt med tillsammans med närmare 4000 medlemmar och ett tiotal anställda för att åstadkomma förändring i samhället. Du får under praktiken god inblick i hur antirasistiskt arbete bedrivs och du får erfarenheter av såväl utbildning som påverkansarbete. Du arbetar nära våra medlemmar på lokal nivå och stärker dessa i sitt engagemang och underlättar deras verksamhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för samhällsfrågor framför allt för antirasism och alla människors lika värde. Du bör trivas i att jobba väldigt fritt och att vara flexibel, då praktiken kan innebära mycket resor. Du gillar att ta initiativ och är bra på att ta människor.

Dina personliga drivkrafter, dina erfarenheter och dina idéer är av stor vikt. Du ska också kunna stå bakom den antirasistiska värdegrunden som Ungdom Mot Rasisms verksamhet vilar på. Du bör ha möjligheten att göra praktik inom ramen för din utbildning då praktiken är obetald.

Arbetsuppgifter:

Som praktikant under vårterminen 2012 ansvarar du för att samordna en nationell kampanj som genomförs på lokal likväl som nationell nivå. Du arbetar aktivt mot våra lokalgrupper för att underlätta deras arbete med kampanjen. Utöver detta tillkommer administrativa uppgifter såsom uppdatering av hemsidan, arbete med medlemskontakt samt besök till den lokala verksamheten. Du arbetar i många av dina arbetsuppgifter nära organisationens lokalgruppsombud.

Praktik: Praktik 20 veckor under vårterminen 2012. Kvälls- och helgarbete förekommer. Praktiken är placerad i Kristianstad men innefattar mycket resande. Resor inom tjänsten bekostas av Ungdom Mot Rasism.

Ansökan skickas senast 15 december via e-post till:  info@umr.nu

eller via post till:   

Ungdom Mot Rasism

Box 152

291 22 Kristianstad

Har du några frågor? Ring ordförande Anton Landehag på 0702-85 14 88 eller Generalsekreterare Jaime Silva 08-642 69 90.

 


Om författaren

är sedan kongressen 2013 ordförande för Ungdom Mot Rasism. Hon har varit engagerad i organisationen sedan 2007 och har bland annat varit aktiv i Nyköpings lokalgrupp, organisationens nätverksgrupp och sedan kongressen 2011 även i Ungdom Mot Rasisms styrelse.


Kommentera

Back to Top ↑